onsdag 25 maj 2011

Svensk vapenexport

År 2009 låg Sverige på plats nr tio på listan för världens vapenexportörer. Vid den tiden exporterade Sverige krigsmaterial till 57 olika länder, däribland ostabila konfliktländer och länder som klassas som världens fattigaste.  (Du kan läsa mer om detta på http://www.svenskafreds.se/faq/vapenexport).

Nu sitter jag i mitt eget vardagsrum och börjar skriva på den här bloggen för att det finns många här ute i Sverige idag som tycker att någonting gått snett med den svenska vapenpolitiken. Genom aktioner och upprop förenas människor över landet för att lyfta fram detta och jag vill själv lyfta fram dessa handlingar som fredsrörelsen i Sverige idag utför för att göra sin röst hörd.

Bloggens namn "En rosa pansarvag" kommer från en aktion som skedde för ett par veckor sen här i Umeå då nätverket "Ofog" http://www.ofog.org/  stod bakom den rosamålade pansarvagnen som vi kan se på bilden här nedanför. Ska berätta mer om den i kommande inlägg!

Bloggen är även en del av en skoluppgift då jag själv läser en kurs på Södertörns högskola i Stockholm http://webappl.web.sh.se/ . Detta är del av den medieaktivistiska kampanj som sista delkursen handlar om. Kursen inriktar sig på alternativ media och sociala rörelser och genom den här bloggen vill jag speciellt lyfta fram fredsrörelsen i Sverige idag och förhoppningsvis kan den även få bringa lite inspiration till andra där ute!

Kursen är en 30hp kurs som heter "Medieaktivism" och går som en webdistanskurs:
http://webappl.web.sh.se/C1256C93006BD8E9/tmt.server?open&lang=sw&code=1060MV&startyear=2011&shtype=course&ects=false&dynsok=true&title=Utbildning på distans&inputs=true&btn=true&tid=distans&serve=termite.object.alias/5E920A44493B6903C125710D005091B0/?open

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar